Jak jsme se vraceli s Emičkou domů, tak se mi moc nechtělo vařit a tak vzniklo tohle "sushi" :)
Je velmi jednoduché, cenově dostupné a né až tak úplně sirové :D
Budeme potřebovat:
rýžovar
podložku na motání sushi
hůlky
mističky
Ingredience:
rýže na sushi (dvě odměrky)
ochucený sushi ocet
řasa Nori
žampion
půl malé cuketky
půlka uzeného tofu
vejce
pažitka
wasabi - oblíbila jsem si v prášku, je vždy po ruce a je ho hodně
sojová omáčka
nakládaný zázvor
Postup:
Já vařím rýži už víc jak 7let jen v rýžovaru, takže kdo jej nemáte, uvařte rýři tak jak jste zvyklí. Jen nesolit, prosím.
Uvařenou rýži zalijeme sushi octem a postupně chledíme. A to tak, že rýži ovíváme a lehce promícáváme. Ale ne abyste z toho měli za chvíli kaši :)
Žampiony, cuketu, tofu nakrájíme na plátky a osmažíme. Z vajíčka uděláme bez oleje ometetu, kterou necháme vychladnout a nakrájíme na proužky.
Na plátek řasi poklademe rýži, navrstvíme náplní a zabalíme.
Podáváme se sojovou omáčkou, ve které je zlehka wasabi.
Sushi jen lehounce do omáčky namočíme, vložíme do úst a až spolkneme, teprve potom sníme nakládaný zázvor. - o jen jak správně by se sushi mělo jíst.
i Emičce chutnalo, ale teda bez sojovky a zázvoru :)
no ňam! Krása :)
OdpovědětVymazat