sobota 2. března 2013

Jáhlová kaše

Co s jáhly, když je jich opět hodně? Vyzkoušejte kaši. Je krásně lepivá a hrozně moc dobrá. Vhodná jako příloha k čemukoliv. My ji měli jako přílohu k pečené dýni a celeru a osmaženému uzenému tofu.

Ingredience:

Kaše:
vařené jáhly
mléko
máslo
jarní cibulka
tvrdý sýr
sůl

Postup:
Jáhly si uvaříme se špetkou soli, abychom je mohly použít třeba i nasladko. Do mixéru dáme jáhly, sůl, teplé mléko, máslo a umichujeme v kaši. Nakonec přidáme nahrubo nastrouhaný sýr a jarní cibulku, lehce promixujeme a máme hotovou zdravou přílohu. Pokud budeme chtít použít jen v makrobiotické kuchyni, tak jednoduše jen vymněníme mléko kravské za rýžové nebo sojové a nepoužijeme sýr.


dětská verze bez uzeného tofu



2 komentáře:

  1. vypada to pekne,to bych ty jahly mohla vyzkouset :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no jasně a rovnou navař větší množství a ze zbytku si udělejte dezert na odpoledne :D Jo a kaše strašně chutná naší malé princezně :D

      Vymazat