úterý 12. března 2013

Polévka s ovsem

Před narozením dcery jsem nedokázala uvařit chutnou polévku. Vždycky byla taková mdlá. Teď už asi měsíc vařím polévku každý den na večeři a to pokaždé jinou. Základ mám většinou stejný, ale chutná jinak. Nechápu, ale chci se s vámi o recepty podělit. Fotky vkládat nebudu. Sice chutnají jinak, ale jak říkám základ je stejný a tak i vzhled :D

Polévku máme vždy místo večeře, takže bývá hodně hustá. Máme ji tak rádi.

Ingredience:
mrkev
petržel
oves bezpluchý
jarní cibulka
Ghí nebo máslo
sůl
RamRam hovězí bujón
horká voda
řasa Wakame - nejvíce se hodí pro přípravu polévek
pohankové mušličky
na posypání vločková řasa

Postup:
Cibulku nakrájíme na kolečka, ostatní zeleninu nastrouháme nahrubo. Osmažíme na ghí, přidáme oves, sůl a bujón a zalijeme vroucí vodou a přidáme Wakame. Vaříme asi 30min. kvůli ovsu. Ke konci vaření přidáme mušličky. Po uvaření řasu vytáhneme a polévku posypeme vločkovou řasou a nebo Wakame nakrájenou na nudličky.

Wakame řasu do polévky dávám je zřídka. Dost ji mají rádi moji psi a tak dopřeju vitámíny i jim.

Žádné komentáře:

Okomentovat