neděle 23. února 2014

Fazolová buchta

Tak tahle buchta u nás hned zabodovala. Našla jsem ji kdysi dávno na těchto stránkách http://veganza.cz/index.php/dezerty1/316-fazolove-coko-brownies .
Sice bych mohla zkopírovat jen tento odkaz, ale protože tenhle svůj blog s recepty využívám i já jako svoji příruční kuchařku, kterou mám kdekoliv u sebe, tak si recept napíšu i sem. Snad se na mě autor za tohle nebude moc zlobit. Ale trošku jsem ho vylepšila :D přidáním lískových jader a myslím, že by klidně mohla být použita i nějaká kvalitní hořká čokoláda.

Upekla jsem ji jeden večer a muž hned jak ji vyzkoušel, tak hlásil, že si zbytek (půlku plechu) zamlouvá na snídani a do práce. A protože přišla kamarádka na návštěvu a koláč je opravdu hodně rychlý, tak jsme pekli znova.

A co mi přišlo úplně nejlepší na tomhle koláči? Tak to, že strávníci nejí jen koláč, ale s ním i tak potřebné a výživné luštěniny. Proto neváhejte a zkuste svoji první várku. Dám skoro všechno za to, že u jedné nezůstanete :D


Ingredience:
500g uvařených černých fazolí /asi 250g suchý stav (já opět kupovala u vietnamce, ale myslím, že sežete i ve zdravé výživě)
190g rýžové mouky
120g třtinového cukru
1 banán
150ml rýžového mléka (používám z DM drogerie)
50g dobrého kakaa
1 prášek do pečiva bez fosfátů

Postup:
Fazole večer namočíme do (nejlépe) filtrované vody a na druhý den vaříme v nové vodě. Doporučuji vařit v papiňáku po dobu 45min. Nechápe schládnout.
Dáme do mísy fazole, banán a rýžové mléka a promixujeme na hladkou kaši.
Ke kaši přidáme zbylé suroviny, promícháme a dáme na plech v tenké vrstvě. Nepůjde to moc lehce, ale dbejte na rovnoměrnost.
Pečeme na 170C asi 30min.




2 komentáře:

  1. Kdybych tohle doma kuchtila a oni viděli, že tam házím fazole, asi by mě s tím poslali do patřičných mezí...takže jedině hezky natajno a pak jim to podstrčit a tvářit se jakože nic :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak co, podařila se tajná varianta? A jak koláč strávníkům chutnal :)

    OdpovědětVymazat