neděle 23. února 2014

Cizrnový koláč

S touhle cizrnovou dobrotou se s vámi taky musím bezpodmínečně podělit. Inspiraci jsem si vzala u fazolové buchty a vše nějak nakombinovala a tak vznikl můj originální koláč.

Jsem sama zvědavá, kterou luštěninu ještě na koláč vyzkouším :)

Tenhle je snad ještě lepší než ten fazolový :D

Ingredience:
500g vařené cizrny (já používám navařenou z mrazáku)
5lžic arašídového másla
150ml kokosového mléka (opět nakupuji ve vietnamské tržinici :D)
100g třtinového cukru
1 banán
prášek do pěčiva bez fosfátů
hrst lískových ořechů

Postup: 
V míse rozmixujeme cizrnu, kokosové mléko, banán a arašídové máslo.
Přidáme ostatní suroviny a ještě lehce promixujeme, ale jen abychom částečně rozdrtili ořechy.
Smeš přelijeme na plech s pečícím papírem a pečeme na 200C asi 15min a pak dopékáme na 180C dalších 10min. Ke konci kontrolujeme a raději zkoušíme upečení špejlí.




1 komentář: