S touhle cizrnovou dobrotou se s vámi taky musím bezpodmínečně podělit. Inspiraci jsem si vzala u fazolové buchty a vše nějak nakombinovala a tak vznikl můj originální koláč.
Jsem sama zvědavá, kterou luštěninu ještě na koláč vyzkouším :)
Tenhle je snad ještě lepší než ten fazolový :D
Ingredience:
500g vařené cizrny (já používám navařenou z mrazáku)
5lžic arašídového másla
150ml kokosového mléka (opět nakupuji ve vietnamské tržinici :D)
100g třtinového cukru
1 banán
prášek do pěčiva bez fosfátů
hrst lískových ořechů
Postup:
V míse rozmixujeme cizrnu, kokosové mléko, banán a arašídové máslo.
Přidáme ostatní suroviny a ještě lehce promixujeme, ale jen abychom částečně rozdrtili ořechy.
Smeš přelijeme na plech s pečícím papírem a pečeme na 200C asi 15min a pak dopékáme na 180C dalších 10min. Ke konci kontrolujeme a raději zkoušíme upečení špejlí.
skvělej!
OdpovědětVymazatVypadá to skvěle. Určitě koláč zkusím upéct a jsem zvědavá, jaký s ní budu mít doma úspěch :-D . Většinou se totiž tyto mé zdravé pokrmy nesetkají s úspěchem, takže je jím jenom já :-D . Snažím se o vyvážený jídelníček , abychom v něm měli všechny živiny, které potřebujeme a hlavně hodně vlákniny a i nějaké rostlinné bílkoviny :-) .
OdpovědětVymazat