úterý 11. února 2014

Cizrnové sušenky

Tyhle koláčky jsou u nás velmi oblíbené. Nikdy se nepokasí, jsou zdravé a chutnají úplně všem :)

Jsou bezlepkové, bez běžného cukru, luštěninové, .... No mají prostě všechny možné superlativy :) Až teda na tu čokoládu. Ale co by to bylo za mlsání kdyby tam alespoň jedna malá neřest nebyla :)

Mé doporučení: cizrnu si uvařte předem a vložte do mrazáku. Až vám dojde, tak zase uvařte a tak dokola a nikdy se vám nestane, že by došla.

První vaření cizrny: Cizrnu namočíme do kvalitní přefiltrované vody na 12hod. (nejlépe přes noc). Vodu slijeme, cizrnu dáme do čerstvé vody a vaříme společně s mořskou řasou do změknutí.

Recept jsem čerpala na blogu zdravamama1.blogspot.cz .

Ingredience:
500g vařené cizrny
troška vanilkového bourbonu
300g arašídového másla
150g medu
prášek do pečiva bez fosfátů (já ho, ale omylem jednou zapomněla a taky se nic nestalo :) )
mléčná čokoláda nakrájená na malé kousky


Postup:
Troubu si rozehřejeme na 170C.
Cizrnu, med, arašídové máslo, vanilku, prášek do pěčiva dozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme kousky čokolády a tvoříme malé kuličky a stlačíme na placku. Pokládáme na plech s pečícím papírem.
Pečeme 15min. do zhnědnutí.
Nelepkněte se, po upečení jsou ještě velmi křehké. Jakmile schládnou, ztvrdnou.



1 komentář:

  1. Ingredience:
    500g vařené cizrny
    troška vanilkového bourbonu
    300g arašídového másla
    150g medu
    prášek do pečiva bez fosfátů (já ho, ale omylem jednou zapomněla a taky se nic nestalo :) )
    mléčná čokoláda nakrájená na malé kousky


    Postup:
    Troubu si rozehřejeme na 170C.
    Cizrnu, med, arašídové máslo, vanilku, prášek do pěčiva dozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme kousky čokolády a tvoříme malé kuličky a stlačíme na placku. Pokládáme na plech s pečícím papírem.
    Pečeme 15min. do zhnědnutí.
    Nelepkněte se, po upečení jsou ještě velmi křehké. Jakmile schládnou, ztvrdnou.

    OdpovědětVymazat