neděle 3. listopadu 2013

Cizrnové ragú se zelím a omáčkou z arašídového másla

Ingredience na první pohled společně až tak moc neladí, ale musím vám říct, že je to fakt moc dobré jídlo :)

Hodí se i na uskladnění a pozdější ohřátí a podává se s rýží.

čerpala jsem z časopisu DOBROTY podzim 2013


Ingredience:
500g uvařené cizrny
60ml oleje
200g kysaného bílého zelí
200g čerstvého bílého zelí
20g čerstvého zázvoru
2 velké rajčata
2 velké cibule
5 stroužků pořádného česneku
150g arašídového másla
špetka sladké papriky
špetka soli
špetka koření tandoori
špetka majoránky
40ml sojové omáčky tamari
160ml smetany Provamel
80ml octa na sushi (nebo vinný, jablečný)
1l vody
jasmínová rýže jako příloha

Postup:
Na rozehřátém oleji opečeme cibulku, česnek, čerstvé zelí, zázvor a uvařenou cizrnu. Opekejte až, až zelenina zesklovatí a opeče se po stranách.
Přidáme papriku, sůl, pepř, tandoori, majoránku a promícháme. Zalijeme sojovou omáčkou tamari a promícháme.
Zalijeme vodou, přidáme ocet, rajčata a kysané zelí. Přiklopíme pokličkou a pomalu za občasného míchání vaříme asi hodinu. V případě potřeby přidáme vodu, ale jen tolik, aby nepřevyšovala hladinu surovin.
Vmícháme arašídové máslo a sojovou smetanu.
Podáváme s jasmínovou rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat