Za poslední dobu moje nejvíc oblíbené jídlo. Krásně na dlouhou dobu zahřejem. Dodá tělu mnoho vitamínů. Proto tohle jídlo asi připravuji vždy návštěvám. Prostě jim chci dopřát u mě to nejlepčí :)
Je fakt, že masožravcům tam asi chybí to maso, ale hold u mě ho moc nenajdou :D Ale vitamínky jo.
Ingredience:
500g vařené cizrny (Já si vždycky navařím celý balík a dám do mrazáku. Pak ji mám dostatek vždy hned po ruce)
4 mrkve
2 cibule
2 červené řepy
1 cuketa
500ml jáhlové "majonézy"
6 pol. lžic lahůdkového droždí
1 pol. lžíce kukuřičného škrobu
3 pol. lžíce oleje
horká voda
sůl
2 lžičky tymiánu
1 + 1 lžičky provensálského kořerní
1 lžíce umeocta
1 lžíce citronové šťávy
Postup:
Cizrnu vložíme do pekáče.
Nahrubo nastrouháme řepu a mrkev.
Cuketu nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme na prkýnku vypotit.
Cibuli nakrájíme najemno, orestujeme. Přidáme sůl, tymián, lžičku provensálského koření a promícháme.
Přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu a dusíme asi 15min. podle potřeby přidáme vodu.
Mezitím smícháme "majonézu", droždí, škrob, lžičku provensálského koření a 0,5 lžičky soli.
Po 15ti minutách odebereme asi polovinu dušené zeleniny a přidáme ji k cizrně. Zeleninu která zůstala v hrnci budeme ještě 10min. vařit společně s trochou vody.
Tuto zeleninu promixujeme do hladka, přidáme umeocet a citronovou šťávu a smícháme s cizrnou a dušenou zeleninou.
Na směs přidáme vysušenou cuketu. Celé to zalijeme ochucenou majonézou.
Pečemne na 180°C 30-40min.
Žádné komentáře:
Okomentovat