čtvrtek 22. srpna 2013

Sezónní zeleninová polévka

Všechny tyhle polévky jsou u nás velmi oblíbené a dá se do nich dát v podstatě jakákoliv zelenina. Vše se rozmixuje, zjemní sojovou smetanou a popřípadě parmezánem.

Ingredience:
kedlubna
cuketa
dýně hokaido
čerstvá petrželová nať
sojová smetana Alpro
špetka muškátového oříšku
parmezán
olivový olej
sušený kuřecí bujón Ramram

Postup:
Všechnu zeleninu nakrájíme na kousky, orestujeme na olivovém oleji, osolíme, zalijeme potřebnou vodou, přidáme trošku sušeného bujónu (ale pozor jen na lehké ochucení, aby se nám neztratila chuť zeleniny)  a vaříme do změknutí. Nakonec přidáme trošku parmezánu a petrželovou nať. Vše rozmixujeme přidáme lehce smetany a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat