čtvrtek 22. srpna 2013

Citronovo-ovocné muffiny

Pozor ať nedopadnete tak jako já. Pokud pozžijete zmrzlé ovoce, tak se má prý vmíchat do mouky a né tak jako já do už připraveného těsta. Předejdete tak tomu, že budete muset muffiny dopékát a pak nebudou tak nadýchané jak by mohly být.
Ale pokud se vám tvarově jako mě nepovedou, nezoufejte. Jsou i tak výtečné a i v naší návštěvě přímo zahučely :) - i dětem chutnaly a to je co říct 

Ingredience:
hrnek špaldové mouky
1 1/2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
špetka soli
šťáva z půlky citronu
lžíce octa
3/4 ovocného cukru
hrnek ovesného mléka nebo jiného alternativního mléka
1/3 roypuštěného másla
hrnek ovoce - já použila zmazený červený rybíz

Postup:
Troubu předehřejeme na 180°C. Ocet vmícháme do mléka a necháme chvilku srazit. V jedné míse smícháme suché suroviny kromě cukru a pokud máme zmrzlé ovoce, tak i to. V druhé smícháme všechny zbylé suroviny. Pak obě směsy dáme dohromady a zpracujeme v těsto, které vlijeme do muffinové formy. Pečeme zhruba 30min.

Omlouvám se za fotku, ale opravdu byly vynikající.

Žádné komentáře:

Okomentovat