Zdravá a hlavně tvarohová varianta tak oblíbeného koláče. U nás bude sloužit jako narozeninový dort pro naši dvouletou holčičku.
Foto bude až po oslavě, ale protože je oslava už zítra a koláč musí vytuhnout v lednici, tak už můžu nabídnout recept.
Třeba se vám zalíbí a uděláte si ho k víkendové pohodičce :-)
Ingredience:
těsto:
160g ovesných vloček s klíčky
40g slunečnicových semínek
30g másla
4 lžíce medu
60g hladké špaldové mouky
náplň:
450g tvarohu
200g mascarpone
100g bílé čokolády
Postup:
Vločky smícháme se semínky a medem. Na pánvi rozehřejeme máslo a směs opražíme 5minut.
Odstavíme, vmícháme vodu a mouku a vytvoříme těsto. To dáme do dortové formy a pomocí pečícího papíru a sklenice pořádně udusáme a dáme na 10min. péct na 200°C. Necháme vychladnout.
Rozpustíme čokoládu a smícháme ji s tvarohem a mascarpone. Vše natřeme na korpus a dáme zatuhnout do lednice.
Byl výborný:-))
OdpovědětVymazat