středa 3. července 2013

Missi róty

Toto je paňdžábská specialita. Místo obvyklé mouky čapátí se tu používá cizrnová mouka besan (seženete ve zdravé výživě). Obvykle se k těmto plackám popíjí lassi, což je osvěžující jogurtový nápoj, ale my měli maso a zeleninový salát.

Ingredience (4 kousky):
115g cizrnové mouky (besanu)
115g celozrnné mouky
1/2 cibule, jemně nasekané
1 lžíce čerstvého nasekaného koriandru
1/2 lžičky mleté kurkumy
1/2 lžičky soli
ghí
120 - 150 ml vlažné vody

Postup:
Ve velké míse smícháme obě mouky, cibuli, koriandr, sůl a kurkumu. Přimíchejte 1 lžíci ghí. Přilijte tolik vody, abyste vypracovali měkké těsto a na pomoučeném válu zpracujeme v hladké a ohebné těsto. Pak zakryjeme naolejovanou folií a necháme 30 min odležet. Těsto rozdělíme na 4 díly a vyválíme na silnější placky. Opékáme z obou stran nejlépe na ghí. Podáváme teplé.




Žádné komentáře:

Okomentovat