středa 3. července 2013

Lívanečky z červené čočky

Tohle je typ lívanečků z jižní Indie, kterým se říká dosy a které se podávají místo chleba. V severní Indii se chleba peče z celozrnné či hladké mouky, na jihu často z mleté čočky či rýže.

Ingredience (na 12 lívanečků - porce pro 2 osoby):
150g rýže natural
50g červené čočky
250 ml teplé vody
1 lžičky soli
1/2 lžičky mleté kurkumy
1/2 mletého barevného pepře
2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
2 lžíce strouhaného kokosu
olej na smažení

Postup:
Rýži a čočku dejte do mísy, přelijte teplou vodou a nechte 8 hodin nebo přes noc namáčet.
Rýži s čočkou rozmixujte a kaši přikryjte folií a nechte na teplém místě 24 hodin kvasit. Poté přimíchejte sůl. kurkumu, pepř, koriandr a kokos a na středním plameni smažte z obou stran.
Podávejte teplé.
My je měli jen tak k večeři, ale budou dobré i jako příloha k zeleninovému nebo masovému jídlu.



Žádné komentáře:

Okomentovat