Jedno balení rýžového papíru, koupeného kde jinde než u "našeho" vietnamce, nám vyšlo na 3 obědy a ještě zbylo.
Náplň si může zvolit každý jakou chcete. My měli jak masové tak i jen zeleninové.
Ingredience:
rýžový papír
voda na namáčení
náplň:
kuřec prsní řízek
2 mrkve
ledový salát
4 žampiony
lžička miso pasty
pažitka
lžíce rybí omáčky
pár listů šalvěje
náplň 2:
uvařené rýžové nudle
zelenina dle chuti
Maso rozmixujeme společně s šalvějí, pažitkou, rybí omáčkou a miso pastou. Poté orestujeme na pánvi. Mrkev žampiony nakrájíme na nudličky a taky orestujeme. Salát nakrájíme na nudličky a dáme stranou.
Obrázkový postup balení:
Rýžový papír namáčíme asi 15s. dokud není jemný jako hedvábí.
Důležitá je suchá podložka, jinak se budou rolky špatně balit. Takže si ji sem tam osušte.
Důležité je pěkně, ale jemně utahovat. Pozor ať se vám papír nepotrhá.
Rolka je hotová. Doporučuji umotat všechny rolky a začít smažit od těch prvních. Je už oschlá a trošku zatuhlá a lépe se s ní na pánvi pracuje.
My je dnes měli jen s ledovým salátem a okurkou. Dobré je také rolky namáčet do sojové omáčky.
budou v týdnu!:)
OdpovědětVymazatRýžový papír jsem ještě nikdy nejedla. :))
OdpovědětVymazatto Kamča: myslím, že ne jednou :) teda aspoň u nás to tak pak bylo.
OdpovědětVymazatto Kriss: rýžový papír nemá žádnou chuť, takže se nemusíte bát. Dá se koupit za pár korun i v běžném obchodě.