středa 3. července 2013

Kuře s hráškem - Indie

V případě, že kuřecí maso vyměníme za indický sýr panýr, vznikne nám typické indické pouliční jídlo :)

Indický panýr je velmi univerzální surovina. Používá se jak ve slakých tak i pikantních pokrmech. Pro vegetariány je užitečným zdrojem bílkovin.

Ingredience:
rostlinný olej
kuřecí maso nakrájené na nudličky
1 cibule
několik lístků máty
50 g čerstvého koriandru
3 stroužky česneku
2,5 cm čerstvého zázvoru
1 lžička mleté kurkumy
1 lžička garam masaly
2 hrnky mraženého hrášku
175 g kvalitního bílého jogurtu
sůl

Postup:
Ve woku osmažíme kuřecí maso a dáme na čas stranou. V mixéru zpracujeme cibuli, mátu, koriandr, česnek a zázvor na hladkou pastu. Poté přidáme kurkumu, garam masalu a sůl. Pastu smažíme na trošce oleje asi 5 min, nebo dokud se olej nezačne oddělovat. Přidáme maso a hrášek a ještě asi 10 min dusíme. Podáváme nejlépe s rýží.









Žádné komentáře:

Okomentovat