neděle 21. července 2013

Jarní závitky

Už hodně dlouho jsem se odhodlávala vyzkoušet jarní závitky. Když jsem je udělala poprvé, hned jsme se do nich tak zamilovali, že je máme teď docela často. Je to rychlá, zdravá a i levná pochutina.
Jedno balení rýžového papíru, koupeného kde jinde než u "našeho" vietnamce, nám vyšlo na 3 obědy a ještě zbylo.

Náplň si může zvolit každý jakou chcete. My měli jak masové tak i jen zeleninové.

Ingredience:
rýžový papír
voda na namáčení

náplň:
kuřec prsní řízek
2 mrkve
ledový salát
4 žampiony
lžička miso pasty
pažitka
lžíce rybí omáčky
pár listů šalvěje

náplň 2:
uvařené rýžové nudle
zelenina dle chuti

Maso rozmixujeme společně s šalvějí, pažitkou, rybí omáčkou a miso pastou. Poté orestujeme na pánvi. Mrkev  žampiony nakrájíme na nudličky a taky orestujeme. Salát nakrájíme na nudličky a dáme stranou.

Obrázkový postup balení:



Rýžový papír namáčíme asi 15s. dokud není jemný jako hedvábí. 

 Důležitá je suchá podložka, jinak se budou rolky špatně balit. Takže si ji sem tam osušte.




 Důležité je pěkně, ale jemně utahovat. Pozor ať se vám papír nepotrhá.



 Rolka je hotová. Doporučuji umotat všechny rolky a začít smažit od těch prvních. Je už oschlá a trošku zatuhlá a lépe se s ní na pánvi pracuje.


My je dnes měli jen s ledovým salátem a okurkou. Dobré je také rolky namáčet do sojové omáčky.





3 komentáře:

  1. Rýžový papír jsem ještě nikdy nejedla. :))

    OdpovědětVymazat
  2. to Kamča: myslím, že ne jednou :) teda aspoň u nás to tak pak bylo.

    to Kriss: rýžový papír nemá žádnou chuť, takže se nemusíte bát. Dá se koupit za pár korun i v běžném obchodě.

    OdpovědětVymazat