čtvrtek 4. dubna 2013

Smetanové fazolky

Recept, který mi doporučila kamarádka. Snad jsem si ho tak nějak zaamatovala správě. Každopádně chutná skvěle a dcera se u obědu jen oblizovala.


Ingredience:
cuketa
celer
petržel
zelené mražené fazolky (nejlepší jsou Findus)
smetana na vaření
sůl
sušený hovězí vývar RamRam
voda
trocha oleje
špaldová mouka pro jistotu na zahučtění
umeocet

Postup:
Cuketu, celer a petržel oškrábeme a nahrubo nastrouháme. Na rozehřátém oleji zeleninu osolíme a smažíme (dusíme). Pak poprášíme lehce bujónem a zalijeme potřebným množstvím vody. Vaříme do změknutí. Ke konci rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme smetanu. Zjistíme jak je omáčka hustá a buďto jako já použijete na zahuštění mouku a nebo nebudete muset. Na konci přidáme fazolky, prohřejeme dochutíme umeoctem.
Podáváme s těstovinami (moje dcera to tak nejvíc má ráda), s polentovým knedlíkem a nebo s čímkoliv jiným.


1 komentář: