čtvrtek 4. dubna 2013

Snídaňová kaše z ječmene

Můj muž celou dobu co jsme spolu pořád básnil o tom jak mu jeho babičky, když byl malý, připravovala obilnou kaši. Několikrát jsme se jí zkoušeli ptát, ale vždy neúspěšně. Až teď na poslední návštěvě jeho rodičů, už ani nevím jak na to přišla řeč, jsem se recept dověděla od jeho taťky.
Shodou okolností měl můj muž týden na to narozeniny a tak jsem měla pro něj alespoň možnost připravit "slavnostní" snídani :) Povedlo se, manžel byl nadšený. Dceru máme po něm, ta se oblizovala ještě hodinu po jídle :D
Už můžu říct, že se jménem přejímám i rodinné recepty :D

Ingredience:
přes noc namočené obilí - nejlépe ječmen
hodně chuťově výrazná marmeláda (podle mého muže je nejlepší rybízová) - my měli višňová s levandulí


Postup:
Namočený ječmen rozmixujeme. Už po rozmixování vznikne tuhá kaše a tak to má být, ale potřebujeme ji trošku prohřát, proto přidáme trošinku vody a dáme do hlubší pánve a chvilku povaříme. Ke konci přidáme několik lžic marmelády a podáváme.



Žádné komentáře:

Okomentovat