středa 17. dubna 2013

Cizrna s pikantními placičkami

Tento recept je u nás velmi oblíbený. Mám ho z indické kuchařky. Někdy volím ostrou a někdy neostrou variantu.
Jedná se o typické bombajské pouliční jídlo.

Ingredience:
olej
2 lžíce mletého koriandru
2 lžíce mletého římského kmínu
1/2 lžičky mleté kurkumy
sůl
1/2 lžičky třtinového cukru krystal
2 lžíce besanu (cizrnová mouka smíchaná s vodou - já rpzdrtím vařenou cizrnu a přidám vodu)
450g vařené cizrny
2 čerstvé chilli papričky - nasekané
5cm čerstvého zázvoru, nastrouhaný
85g naekaného čerstvého koriandu
2 pevná rajčata nakrájená

Bramborové placky:
450g vařených rozmačkaných brambor
4 čerstvé chilli papričky - nasekané
50g nasekaného čerstvého koriandru
1 a 1/2 lžičky mletého římského kmínu
olej
sůl

Postup:
Na přípravu cizrny rozehřejeme olej a osmažíme koriandr, kmín, kurkumu, cůl, cukr a pastu z besanu, dokud se voda neodpaří a polej se nezačne oddělovat. Do pánve přidáme cizrnu, chilli, zázvor, čerstvý koriandr a rajčata. Dusíme 5min.

Na bramborovéplacky dáme do mísy rozmačkané brambory, chilli, čerstvý koriandr, kmín a sůl. Důkladně promícháme. Vytvarujeme placky velikosti lívance a smažíme z obou stran. Vše podáváme teplé.


Žádné komentáře:

Okomentovat