sobota 2. února 2013

Sushi

Sushi v dnešní době? A proč ne :) Není to vůbec drahé jídlo jak by se na první pohled mohlo zdát. My tentokrát zvolili variantu bez ryby, za to s tofu. Ale s čerstvým lososem je určitě nejlepší :)

Ingredience:
sushi rýže
ocet na sushi
plátky řasy Nori
avokádo
mrkev
daikon
uzené tofu
wasabi - doporučuju v prášku, máte ho stále po ruce a je ho opravdu hodně. (Na fotce, pro představu, ukazuji pomocí velikosti svého palce, jak je plechovka malinká)
světlá sojová omáčka
Yukari (fialová posypka s řasy a koření)
nakládaný zázvor
podložka na výrobu sushi

Postup:
Uvaříme si sushi rýži v rýžovaru. Po vychladnutí ji smícháme s sushi octem (používáme už přímo ochucený, domácí výroba správné chuti je zbytečně obtížná).
5asu hrubou stranou položíme nahoru a plníme ochucenou rýží, potřeme lehce wasabi a náplň dáme dle své chuti.
Podáváme se světkou sojovou omáčkou, wasabi a nakládaným zázvorem. Nezapomeneme samozřejmě na hůlky :)







Žádné komentáře:

Okomentovat