sobota 12. ledna 2013

Zeleninová polévka s ječnými kroupy

Opět uvádím recept na využití zbylých krup od jiného jídla.
Dnes jsem mimo jiné byla i ve zdravé výživě pro větší nákup a objevila Hovězí bujón v prášku a hned jsem ho chtěla vyzkoušet. Výsledek mě mile překvapil, cena ještě víc 45,- a vím, že už jiný bujón požívat asi nebudu (teda kromě bio zeleninového :) ).

Ingredience:
pórek
mrkev
ghí nebo máslo
bujón v prášku (firma RAMRAM) viz. foto
uvařené ječné kroupy
mořská řasa viz. foto

Postup:
Mrkev nahrubo nastrouháme, pórek na kolečka nakrájíme. Zeleninu osmažíme na másle nebo ghí. Až je zelenina prohřátá, tak zasypeme zlehka hovězím bujónem (obsahuje dost soli, takže už nemusíme dosolovat), přidáme kroupy a pořádně vše promícháme. Nakonec zalijeme vodou a vaříme asi 10min, dokud není pŕek měkký. Na talíři jsem dozdobila mořskou řasou.








Žádné komentáře:

Okomentovat