neděle 13. ledna 2013

Pohanková pomazánka

Tak a co z pohankou, když je jí jen troška a večeře nikde. Zkuste jako já pomazánku.

Ingredience:
vařená pohanka
sušený žitný kvásek (asi 1lžíce)
1/2 červené cibule
máslo
sůl
petrželová nať

Postup:
Na pánvi rozehřejeme máslo, na která dáme somažit na jemno nakrájenou cibulku. Až je cibulka do zlatova, odstavíme pánev s plotny a přisypeme kvásek. Smícháme, přidáme vodu, aby se nám vytvořila taková řídká kaše. Kaši přidáme k vařené pohance společně s najemno nakrájenou petrželovou natí, osolíme a máme hotovo.
Mažeme na jakékoliv pečivo. Nejlepší volba je kváskový chléb. My neměli, tak jsme mazali na špaldový z Kauflandu.

Vhodné přidat nějakou zeleninu.



Žádné komentáře:

Okomentovat