pondělí 21. ledna 2013

Pečená kachna v plackách

Už nějakou dobu jsem neměli maso a kachna byla v mrazáku tak co s ní. Nápad byl v asijské kuchařce, ale trošku jsem ho přizpůsobila našim podmínkám v lednici. Takže je ot taková česká kachny v asijských palačinkách :D
Moc nemusím pracovat s masem v celku. Včera jsem málem nedopečenou kachnu dala celou psům, ale ještě, že jsem tak neudělala a dnes ji pěkně 3hodinky dopekla.

Ingredience:
upečená kachna nebo jakékoliv jiné maso
zelenina (cherry rajčata, bílá ředkev, jadní cibulka)
zakysaná smetana
Teriyake omáčka nebo sojová omáčka
čerstvý kodiandr


Asijské palačinky (7kusů):
1hrnek hl. mouky
1/3 hrnku horké vody
1 lžička oleje

 Postup:
Do mouky postupně vléváme horkou vodu až se vytvoří těsto. To necháme 30min odpočinout pod vlhkou utěrkou. Poté z těsta uděláme válec, který rozdělíme na několik menších dílů. Válečkem vytvoříme velmi tenké placky, které opékáme na horké pánvy bez tuku. Placku obracíme v momentě, kdy se začnou tvořit puchýřky. Udržujeme je stále teplé, aby neztvrdly.
Plníme masem, zeleninou, smetanou, omáčkou. Nebo čímkoliv podle chuti.




Žádné komentáře:

Okomentovat