středa 23. ledna 2013

Zeleninové placky

Velmi rychlá, bezlepková a levná večeře, která parádně chutná.
Konzistence se mi zdála moc řídká, tak jsem použila ještě špaldovou mouku, ale nedělejte to. Je lepší použít lívanečník. Já už si ho taky konečně musím pořídit.
Pokud použijete na smažení ghí budete překvapeni nádherně jemnou chutí.

Typ z pořadu Sama doma: Aby se nám placiky nerozpadaly, tak radí zabalit je do rýžového papíru, který před použitím namočíme na chvíli do talíře s teplou vodou. Na pánev pohládáme spárek dolů. Až vyzkouším, vložím foto :)

Ingredience:
mrkev
malá cuketa
polenta
voda
tvrdý sýr (nemusí být)
sůl
ghí (myslím, že v tomto receptu je to dost důležitá ingredience), ale může být i olej
libovolné koření
majoránka

Postup:
Mrkev a cuketu nahrubo nastrouháme. Polentu smícháme se solí, kořením, majoránkou a horkou vodou a vytvoříme řídkou kaši, kterou přidáme k zelenině. Smícháme a ještě můžeme přidat nahrubo nastrouhaný kousek tvrdého sýra.
Na lívanečník dáme rozehřát ghí a naběračkou dáváme směs. Opéme z obou stran a podáváme s kvašenou zeleninou.
Chutná i dětem.



Žádné komentáře:

Okomentovat