Opět jsem si recept trošku upravila, ale jen minimálně.
čerpala jsem v knize: Víme, co jíme, Lenka Žák
Ingredience:
350g hladké pohankové mouky
(z toho můžete 100g nahradit jinou, já dnes volila kombinaci jáhelné se špaldovou)
ghí - já zatím nemám vyrobeno, takže používám olivový olej
špetka nerafinované soli a mleté skořice - já dala bio perníkové koření
Postup:
Mouku smícháme s perníkovým kořením, špetkou soli a při stálém míchání vléváme teplou vodu. Musíme dosáhnout palačinkové konzistence. Smažíme a pak připrvíme dle naší chuti.
My jsme si je dali s meruňkovou náplní (Meruňky vaříme společně se sušenými švetkami, nebo rozinkami. Docílíme tak toho, že nemusíme přidávat cukr. Poté vše rozmixujeme ponorným mixérem a máme hotovo. Použití je už na vás. Já přidávám i do dezertů, atd.) a polili agáve sirupem.
meruňková náplň
pohankové skoropalačinky :)
Polití agáve sirupem bohužel není vidět. Snídali jsem dnes už v 6hod., budíček byl totiž už v 5hod. :)
Žádné komentáře:
Okomentovat