Chutnala nám jak čerstvě připravená na večeři, tak i uležená na druhý den k snídani. Dá se s ní i dobře pracovat a obměňovat chutě.
Příště můžete přidat místo zeleniny třeba osmaženou cibulku s najemno nakrájenou červenou paprikou a lehce zaprášené sušenou červenou paprikou a chilli. Nebo jen osmaženou cibulku a kari koření. Určitě se najdou i jiné varianty :)
Víme, co jíme - Lenka Žák, str. 41
Ingredience:
4 lžíce uvařených jáhel
1/2 balení tofu natural (bílé)
větší mrkve
petržel
3 stroužky česneku
petrželka nebo pažitka (já dala malou cibuli)
lžíce sojové omáčky
lžíce olivového oleje
lžíce umeocta
bobkový list
3 kuličky nového koření
mořská sůl
Postup:
Tofu dáme vařit asi tak na 5min do vody s bobkovým listem, novým kořením a 1/2 lžičkou soli. Tofu musí být mírně ponořené. Vývar z tofu necháme na případné zředění pomazánky.
Do misky dáme jáhly, polovinu najemno nastrouhané mrkve a petržele, rozdrobené uvařené tofu, česnek, cibulku, sojovou omáčku, umeocet, olej a vše důkladně rozmixujeme. Podle potřeby přidáváme vývar z tofu.
Do směsy přidáme druhou polovinu zeleniny a je hotovo. Mažeme nejlépe na kváskový chleba,a le dobře postačí i obyčejný :)
Žádné komentáře:
Okomentovat