úterý 7. května 2013

Domácí ravioli

Nedávno jsme od našich známých z Ruska dostali na ochutnání něco z jejich kuchyně a hned jsme "chrochtali" blahem :). Byly to právě domácí ravioli plněné mletým mase. Byly tak strašně jemné, jeden jako druhý a hned mi bylo řečeno, že t není nic jednoduchého. Řekla jsem si teda o recept a za pár týdnů se pokusila o totéž. Recept není vůbec složitý, jen 3 ingredience, ale je to asi fakt umění udělat jeden jak druhý a tak chutné. No, ale i tak se s vámi o recept podělím a až se mi podaří opravdu "TY ruské", tak se s vámi podělím o foto.

Moje ale chutnají taky dobře :) Vyzkoušejte. Masová varianta se špenátem (z Lidlu - Německo, ale vynikající. Doporučuju. Vůbec nepustil ani trošinku vody). Sladká varianta s tvarohem, sušenými višněmi, šlehaškou a cukrem :)

Ingredience:
2 vejce
2 hrníčky mouky
1/2 hrníčku vody
sůl

Náplň cokoliv:
mleté maso
česnek
cibule
sůl
pepř


sladká:
tvaroh
sušené višně

Postup:
Můžete se mrknout na ten ruský -http://stranamasterov.ru/node/457724. Jazyk nepotřebujete, jsou tam moc pěkné instruktážní obrázky.






3 komentáře:

  1. mě se moc líbí ruská kuchyně, ale nikdy jsem neměla možnost ochutnat tu pravou.. a domácí ravioly jsem ještě nezkoušela, takže děkuji za osvědčený recept :) vypadají pěkně

    OdpovědětVymazat
  2. já myslela, že jsou italské :) tak jsem to popletla!
    mám je moc ráda :) a se špenátem musely být úžasné!

    OdpovědětVymazat
  3. Tak je fakt, že jsem to možná špatně nazvala, ale každopádně to stohí za to okusit :) ať se to jmenuje jak chce :) Ale z Ruska je ten recept určitě :) Ještě se chci naučit dělat dobré pirohy, tak uvidíme.

    OdpovědětVymazat