středa 29. května 2013

Brambory v tlakovém hrnci

Už dlouho jsem o této přípravě slýchala, ale nikdy jsem po receptu nepátrala. Až dnes. Je to strašně jednoduché a docela dost chutné :D

Ingredience:
brambory (ještě nemám vyzkoušené maximum) - tentokrát 6 větších brambor
sůl
máslo
jarní cibulka
kmín

Postup:
Brambory očistíme a nakrájíme na půlcentimetrová kolečka. Cibulku nakrájíme dle libosti. V tlakáči si zopustíme máslo a na něj dáme cibulku a brambory. Osolíme, okmínujeme a pořádně promícháme, aby byly brambory omaštěné.
Zaděláme tlakáč, dáme na střední plamen, nejvyšší stupeň tlaku a až začne pískat, tak počítáme 3min. Pak odstavíme a necháme dojít. Hotovo.

Žádné komentáře:

Okomentovat