neděle 14. dubna 2013

Polévka Tom Kha Kai

Už jste někdy ochutnali thajskou kokosovou polévku s kuřecím masem? Já až teď. Pořád jsme o ní slyšela od své kamarádky Světlany jak je skvělá a že je škoda, že není v Brně jediná thajská restaurace. Pak jsme jednu konečně našly, dokonce i na lístku polévku našly, ale než jsme na ni stihly zajít, tak recept ukazovali v Sama Doma. Všechny ingredience jsem měla, tak byla na večeři. 

Je fakt skvělá, ale pozor - jí se jen kokosové mléko, kuřecí maso, rajče a koriandr :)

Ingredience:
0,5l kokosového mléka
2 chilli papričky i se semínky ať to má grády
2 cm galgánu
1 citronová tráva
limetkové listy
limetková šťáva
1lžíce rybí omáčky
rajče
čerstvý koriandr
kuřecí maso na nudličky

- galgán, citronovou trávu, limetkové listy, rybí omáčku a čerstvý koriandr brňáci seženou opět na Olomoucké :) Jen pozor třeba náš Vietnamec zná limetkové listy jako citron :D

Postup:
Mléko vlijeme do kastrolu a do něj dáme na kousky galgán, citronovou trávutaky na kousky, nakrájené rajče a zbytek ingerdiencí a vaříme do změknutí masa.


2 komentáře:

  1. Ja jsem uz dlouho chtela nejakou thajskou polevku vyzkouset,tak diky za tip!:)

    OdpovědětVymazat
  2. Super. Mám víc podobných receptů, takže vyzkouším a opět se časem podělím.

    OdpovědětVymazat