neděle 14. dubna 2013

Cizrnová kaše

Když jsem tuhle kaši objevila na facebooku u "Chutně a zdravě" tak jsme zajásala. Konečně zase něco z cizrny. No, ale při vaření mi jásot dost ochaboval. Říkala jsem si, že to asi nebude nic moc. Ale na konci vaření jsem ochutnala a ... Je to neskutečně dobrý. Tento týden jsme kaši měli už podruhé. Jako přílohu jsme měli prvně bulgur s červenou čočkou a kořením a podruhé pohanku. Asi i s rýží by to bylo super.

Tenhle recept vřele doporučuju.

Ingredience:
vařená cizrna
mrkev
hlávkové zelí
cibule
olej
vývar
umeocet

Postup:
Cizrnu uvaříme nejlépe s mořskou řasou. Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibulku. Pak přidáme nastrouhanou mrkev a zelí, podlejeme lehce vývarem a dusíme. Cizrnu rozmixujeme do pomazánkové hustoty a přidáme k dušené zelenině. Prohřejeme a podáváme s bulgurem, pohankou nebo rýží.





Žádné komentáře:

Okomentovat