úterý 12. února 2013

Vločkové muffiny

Tento recept jsem našla na blogu Zdravá máma a hned jsem musela vyzkoušet. Ale nebyla bych to já, kdybych si recept trošku nezměnila :)

Ingredience:
2,5 hrnku ovesné vločky s klíčky (400g)
1 lžička kypřícího prášku bez fosfátů
sůl
1 lžička perníkového koření BIO
3 lžíce ghí
1 hrnek mléka
1 vejce
1/4 hrnku agáve sirupu
balíček slunečnicových semínek
0,5 hrnku sušeného ovoce (datle, meruňky, švestky)

Postup:
Troubu předehřejeme na 200°C. Ovoce si nakrájíme na malé kousky. K jedné míse smícháme všechny mokré ingredience a ve druhé míse ty suché. Poté dáme vše dohromady a naplníme si formu na muffiny.
Plníme pomocí lžíce až povrch. Pečeme cca 40min. Můžeme podávat teplé.


Žádné komentáře:

Okomentovat