pondělí 5. srpna 2013

Zapečená cuketa

Léto máme v plném proudu a všude spousta cuket, začínající dýně Hokaido, rajčata atd. A co s tím, že? Mě už omrzelo cuketu obalovat, dělat z ní "bramboráky", omáčku atd.
Tak jsme se ji rozhodla zapéct a zkusit využít i vnitřek. Ale to až v druhém receptu.

Taky jsem objevila v Lidlu nový sýr Mascarpone s tvarohem. Jsou to takové zvláštně vypadající plátky, ale chuťově hodně zajímavé. Ráno na chlebu zmizely rychlostí blesku a na cuketě jsou nenahraditelné :)

(bohužel mi stávkuje foťák, tak to bude tentokrát bez fotky)

Ingredience:
větší cuketa
kousíček dýně hokaido
česnek
koření
sůl
parmezán
mascarpone s tvarohem  (sýr z Lidlu)
kuřecí maso
olivový olej

Postup:
Dýni nakrájíme na široké kolečka, které vydlabeme, ale jen tak aby nám zůstalo dno. Lehce posolíme, přidáme lžičku oleje a naplníme do 3/4 mletým kuřecím masem ochuceným kořením. Dáme péct do trouby na 180°C tak na 20min.
Mezitím si nahrubo nastrouháme konce cuket, které nám zbyly, dýni, česnek a parmezán. Tuhle směs přidáme na cukety a nahoru položíme kolečko sýru. Pečeme ještě dalších 10min.
My podávali z pečenou dýní a vařenými bramborami.


Žádné komentáře:

Okomentovat