pondělí 28. ledna 2013

Celerová polévka

Tak tuhle polévku jsem ochutnala na návštěvě a docela jsem byla překvapená, že chutná i mě :) Nemusím totiž moc celer, ale tady v kombinaci se zvolenámi surovinami není jeho chuť moc ostrá. Proto vyzkoušejte :)

Ingredience:
1/2 malého celeru
mrkev
hovězí bujón Ramram
sůl
ghí nebo máslo
zakysaná smetana

Postup:
Zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle. Osmažíme na trošce ghí, osolíme a přidáme bujón. Ještě chvilku opékáme, přilejeme vroucí vodu a vaříme do změknutí. Rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme kelímek zakysané smetany, ochutíme buďto dzcenou mořskou řasou, nebo něčím zeleným a podáváme.



Žádné komentáře:

Okomentovat