Ingredience:
sushi rýže
ocet na sushi
plátky řasy Nori
avokádo
mrkev
daikon
uzené tofu
wasabi - doporučuju v prášku, máte ho stále po ruce a je ho opravdu hodně. (Na fotce, pro představu, ukazuji pomocí velikosti svého palce, jak je plechovka malinká)
světlá sojová omáčka
Yukari (fialová posypka s řasy a koření)
nakládaný zázvor
podložka na výrobu sushi
Postup:
Uvaříme si sushi rýži v rýžovaru. Po vychladnutí ji smícháme s sushi octem (používáme už přímo ochucený, domácí výroba správné chuti je zbytečně obtížná).
5asu hrubou stranou položíme nahoru a plníme ochucenou rýží, potřeme lehce wasabi a náplň dáme dle své chuti.
Podáváme se světkou sojovou omáčkou, wasabi a nakládaným zázvorem. Nezapomeneme samozřejmě na hůlky :)
Žádné komentáře:
Okomentovat