Co s Fazolemi Adzuki? Uvařit a hodit do trouby. Oběd je hotov :)
Ingredience:
1/2 hrnku fazole Adzuki
1 hrnek pohanka (může být i půl na půl s Bulgurem)
červená cibule
česnek (množství podle chuti - 3stroužky)
majoránka
sůl
příloha kvašená zelenina
Postup:
Fazole namočíme přes noc. Na druhý den je vaříme společně s řasou, v nové vodě v tlakovém hrcni zhruba hodinu.
Cibuli a česnek nakrájíme na tenká půlkolečka. Osmažíme, přidáme majoránku, sůl, spařenou pohanku, popř. bulgur a zalijeme hrnkem vody. Vaříme cca 5min., přidáme k fazolím a dáme do pekáčku. Pečeme zhruba 30min. přikryté v troubě a poté sejmeme víko a dopékáme do vstřebání tekutiny.
Žádné komentáře:
Okomentovat